Οι 30 συναυλίες που ελπίζουμε να προλάβουμε να δούμε στο ΕλαιΩνας festival

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 15:18

Maria Christina ft. Aggeliki Toubanaki

Maria Christina ft. Aggeliki Toubanaki

Από τις 24 Απριλίου κάτι ωραίο συμβαίνει στον Ελαιώνα. Κάτι που δίνει ώθηση στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στον κινηματογράφο αλλά και στην επιστημονική γλώσσα πάνω σε κοινωνικά και καλλιτεχνικά θέματα. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φένιας Παπαδόδημα και του Γιώργου Παλαμιώτη, με την υποστήριξη της δημιουργικής τους ομάδας και την πολύτιμη αρωγή των καλλιτεχνικών και επιστημονικών τους συνεργατών, για έναν περίπου μήνα, τα ανοιξιάτικα απογεύματα και τα εξίσου εαρινά βράδια γεμίζουν με τέχνη και συζήτηση. Στο πάλαι ποτέ ιερό άλσος της θεάς Αθηνάς, σε κάθε κλαδί ελιάς που θροΐζει ακόμα έχει στηθεί ένα όμορφο πολιτισμικό πανηγύρι που ανοίγει ένα διάλογο επάνω στην τέχνη εντός των Μακρών Τειχών.

Τριάντα συναυλίες, από πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά σχήματα έως καταξιωμένα ονόματα, θα λάβουν χώρα συνολικά στο φεστιβάλ. Την αρχή κάνουν τα αφρικανικά τύμπανα με τους Anasa, Delos Project με ένα mix επιρροών και οι γνωστοί σε όλους μας Χαΐνηδες. Ταξίδι στο Κονγκό με τους Otis & Philo και ακούμε Κάτω από το Δέντρο για πειραγμένη ελληνική μουσική. Μουσικά ταξίδια από τη Βραζιλία με Bloco Swingueira και επιστροφή στην βόρεια Ευρώπη με jazz  (Βαγγέλης Στεφανόπουλος Trio) και ιρλανδέζικη παράδοση από τους Noriana. Σε jazz ρυθμούς θα κινηθούν οι Τηλέμαχος Μούσας και Νάσια Γκόφα με το Kobane Quintet και θα αναλάβουν έπειτα σε groove και punk ρυθμούς οι Chewing Gun.

Chewing Gun

Chewing Gun

Tsiri Band, Late Farewell και Human Touch θα ανέβουν διαδοχικά στη σκηνή για  Breakbeats, Indie και κοσμογυρισμένη jazz αντιστοίχως. Ο Mπάμπης Παπαδόπουλος θα σολάρει με μια ποικιλία rock, ambient, jazz και electronic μουσικής ενώ το Takis Barberis Group υπόσχεται ηλεκτρική  jazz με ελληνικές και ινδικές επιρροές. Εκπλήξεις όπως αυτή του Adedeji & Neo Yoruba People – A tribute to Fela Kuti, που παρουσιάζουν νιγηριανή χορευτική μουσική με κοινωνικοπολιτικό μήνυμα, δε θα λείψουν.

Chickn

Chickn

Ετοιμαστείτε, παράλληλα, για Barbara’s Straight Son και Sancho 003, αν στο μουσικό σας λεξιλόγιο έχετε λέξεις όπως punk jazz, new wave αλλά και ambient, electronic, real time looping. H συνέχεια είναι εντυπωσιακή καθώς συμπράττουν μουσικά οι Παλαμιώτης-Κτιστάκης-Πολυζωγόπουλος-Αναστασάκης-Καπάδαη πάνω σε deep grooves και psychedelic soundscapes. H αυτοσχεδιαστική psychedelia συνεχίζεται με Phileas Frogg και η συνέχεια επιφυλάσσει κάτι πιο minimal και kraut με τους Chickn.

 Soundscapes και groove αναλαμβάνουν, έπειτα, οι Maria-Christina & the 7 pedals feat. Αγγελική Τουμπανάκη ( guest Η. Δουμάνης). Επιστροφή σε  afro beat, hip hop  και neo soul σημειώνεται με MC Yinka & the Fuzics μέχρις ότου ν’ αντέξουν τα πόδια σας. ΟΑντώνης Απέργης επιδίδεται σε jazz oriental και πάλι σε jazz ρυθμούς αλλά αυτή τη φορά spiritual, world και meditative θα κινηθούν οι Fenia Papadodima Grace Flowers Quartet.

MC Yinka & the Fuzics

MC Yinka & the Fuzics

Fenia Papadodima Grace Flowers Quartet

Fenia Papadodima Grace Flowers Quartet

Οι Harris Lamprakis Quartet και Haig Yazdjian αφήνουν το δικό τους στίγμα στο μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ με modal ethnic jazz και world music. Οι δύο τελευταίες μέρες του φεστιβάλ κλείνουν μουσικά με ένα διαδοχικό τρίπτυχο του Γιώργου Λιμάκη (Ambient/ Impressionist Americana), της Σοφίας Σαρρή ( Experimental Indie) και τωνAfrodyssey Orchestra (Afro Fusion). Η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει με τους Mode Plagal και ένα δέσιμο ελληνικής παράδοσης, funk, afro και  jazz. 

Σοφία Σαρρή

Σοφία Σαρρή

Μode Plagal

Μode Plagal

ΕλαιΩνας Festival 2015

24 Απριλίου-17 Μαΐου

Ακαδημία Πλάτωνος

Σπύρου Πάτση και Μαραθονομάχων 8, Βοτανικός

 

User Login